Over BizNiz

Vanuit de activiteiten van 2Mpact inzake verenigingsmanagement en mijn bijzondere interesse voor de meerwaarde die professionals, of het nu zelfstandige, externe (consultant in bureau) of interne professionals zijn, kunnen ervaren indien ze zich binden en verbinden binnen community’s, is bij mij ook de vraag gerezen of die dynamiek die zo typerend is voor community’s en ledenorganisaties ook bruikbaar zou zijn voor de meer klassieke bedrijfsomgevingen.

Op de eerste plaats binnen die organisaties en bedrijven waar de professionals kenniswerkers zijn die een grote autonomie en expertise opbouwen (bv. studiebureau, advocatenkantoor), maar ook binnen meer gemengde omgevingen waar diverse competenties samen een team vormen (bv. webbedrijf).

Vandaar de vraag: Kunnen we de kracht en de voordelen van het community-model voor professionals verzilveren voor professionals binnen een profit-bedrijfsomgeving?

Op deze website probeer ik allerlei zaken hieromtrent te bundelen die hier meer inzicht op kunnen geven. Comments zijn uiteraard welkom. Interesse om dat samen voor uw organisatie te bekijken, aarzel niet mij te contacteren.


Extra info:

Als basis vertrek ik van twee modellen die ik onder de vorm van een Toolbox aanwend in mijn adviesverlening en ondersteuning van klanten.

toolbox

Lees in deze 4 artikels over de essentie van de Community Toolbox, opgebouwd rond het Open Empowered Community-model:


ptb

Lees in dit artikel meer over de essentie van de Professionals Toolbox

 


Download hier “Proud to be Pro! – de 20 uitdagingen van de Community Empowered Professional” (PDF).

Advertenties